moshaverrkhob
moshaverrkhob

مهارت هاي زندگي مشترك

۱۰ مورد از مهارت هايي كه هر زن و شوهري لازم است بدانند.
همه ي زوج هايي كه زندگي مشترك خود را شروع مي كنند قصد دارند تا ابد با همسر خود زندگي كنند و حتي فكر طلاق هم به ذهنشان خطور نمي كند. در صورتي كه هميشه امور بر اساس برنامه پيش نمي رود و ممكن است اتفاقات ناخوشايندي بين شما رخ بدهد و به طلاق بيانجامد.

زوجيني كه تصميم به طلاق مي گيرند در واقع نمي توانند ارتباط درستي با يكديگر برقرار كنند پس بنابراين به زندگي مشترك خود خاتمه مي دهند.

زندگي مشترك اصلا قابل پيش بيني نيست. در دوران نامزدي شما فرصت پيدا مي كنيد تا با همسر خود رفت و آمد كنيد و نسبت به شخصيت او شناخت پيدا كنيد اما تا زير يك سقف زندگي مشترك خود را آغاز نكنيد او را كاملا نخواهيد شناخت.

انواع مهارت هاي زندگي مشترك
در ادامه مهارت هايي را به شما معرفي خواهيم كرد تا در زندگي مشترك خود به گار گيريد و به شادكامي برسيد.

اولين مهارت : حل كردن مشكلات
اين مهارت كه اولين مهارت نيز عنوان شده است از مهم ترين مواردي است به آن خواهيم پرداخت. اگر شما نتوانيد مشكلات را به راحتي حل كنيد، مهارت هاي ديگر نيز اهميت خود را از دست مي دهند. اما مهارت حل مشكلات به چه معناست؟

مهارت حل كردن مشكلات به اين معني است كه اگر با همسرتان در موردي به اختلاف نظر رسيديد بتوانيد با صحبت كردن و مذاكره آن را حل و فصل كنيد و به خواسته ها و نظرات ديگري احترام بگذاريد.

به عبارت ديگر بايد بدانيد چه چيزي ارزش پافشاري كردن را دارد و در چه مواقعي لازم است تا كوتاه بياييد.

به طور معمول زوجين در دو سال اول زندگي مشترك خود اين مهارت را ندارند و نسبت به آن تسلط كافي ندارند زيرا هر دو طرف سعي دارند تا حرف خودشان را به كرسي بنشانند، در صورتي كه بعدها متوجه خواهيد شد هميشه حرف حرف خودتان نيست.

دومين مهارت : مقدم داشتن همسر در هر موردي
ديكسون اعتقاد داشت اول خداوند سپس همسر. او همسر را حتي بر فرزند نيز مقدم مي دانست. ديكسون در رابطه با زندگي خود نيز معتقد بود كه همسرش همه كس اوست و تحت هيچ شرايطي جايگاه او را تنزل نمي دهد.

سومين مهارت : توسعه و رشد فردي
همواره بايد به اين فكر كنيد كه رابطه خود را دوام ببخشيد. مثلا مي توانيد در اين باره از خودتان بپرسيد :

۱ ) چه كاري از دستم بر مي آيد كه همسر ايده آلي باشم؟

۲ ) چه كاري بايد بكنم كه چندين سال ديگر هم در چشم همسرم جذاب باشم؟

۳ ) آيا بهتر نيست كه تحصيلات خود را ادامه بدهم؟

۴ ) آيا بهتر نيست كه كسب و كار خود را راه اندازي كنم؟

۵ ) چطور مي توانم به همسر خود نشان دهم كه او را از هر نظر پشتيباني مي كنم؟

ديكسون همچنين پيشنهاد مي كند در زندگي خود تغذيه سالمي داشته باشيد، پس انداز كنيد و آينده نگري اقتصادي داشته باشيد تا آينده ي خوب خود و همسرتان را تضمين كنيد. خلاصه اين مورد اين است كه بكوشيد تا بهترين زندگي را براي خود و همسرتان رقم بزنيد.

چهارمين مهارت : بخشش
وقتي رابطه تان را هنوز رسمي نكرده ايد و نامزد هستيد ممكن است نسبت به كوچك ترين خطاي همسر خود بخشش نداشته باشيد و تصميم بگيريد رابطه عاطفي تان را با نامزدتان قطع كنيد. هنگامي كه ازدواج مي كنيد و با همسر خود پيمان مي بنديد بايد بخشش خود را ارتقا دهيد و تقويت كنيد.

اگر خطايي از همسر خود ديديد به خود نهيب بزنيد كه هيچ كسي از هر نظر كامل نيست و خودتان هم نقص هايي در وجود خود داريد كه نمي توانيد آن ها را ببينيد.

اگر در اين مهارت ضعيف هستيد لازم است تا از يك فرد متخصص مشورت بگيريد.

وقتي بخشش در زندگي شما جايي ندارد بايد اين را بپذيريد كه رابطه ي شما به بن بست مي رسد. به ياد داشته باشيد كه هيچ رابطه اي بدون بخشش دوام نخواهد داشت و هر چقدر كه عشق بين شما حكم فرما باشد اما تا بخششي در كار نباشد هيچ اتفاق مثبتي در زندگي شما نخواهد افتاد.

ديكسون از هر نظر تاكيد مي كند كه اگر در هيچ موردي بخشش نداريد بهتر است مجرد باشيد و زندگي متاهلي را آغاز نكنيد.

پنجمين مهارت : خلاقيت
شايد مدتي پس از ازدواج احساس كنيد كه زندگي تان كاملا يكنواخت شده و لازم است تفريحي براي زندگي خود در نظر بگيريد.

اين تفريح مي تواند از يك پياده روي ساده گرفته تا يك پيك نيك و يا حتي بازي منچ باشد. بايد از هر موقعيتي استفاده كنيد تا براي خود و همسرتان تفريح ايجاد كنيد.

ششمين مهارت : تمركز كردن بر روي ويژگي هاي مثبت
گاهي اوقات لازم است تا خصوصيات اذيت كننده همسرتان را ناديده بگيريد و تمركزتان را روي ويژگي هاي خوشايند همسرتان بگذاريد.

ديكسون در اين باره نيز اعتقاد دارد قطعا كفه ترازوي ويژگي هاي خوب شخصيت همسر شما نسبت به كفي منفي سنگين تر بوده است كه شما عاشق او شديد و با او ازدواج كرده ايد. پس از اين به بعد نيز سعي كنيد توجه خود را به روي خصوصيات مثبت او بگذاريد.

هفتمين مهارت : ايمان قلبي نسبت به خوشبختي
بايد از اعماق قلب خود ايمان داشته باشيد كه همسرتان عاشق شماست. ديكسون به اين موضوع اشاره مي كند كه شايد همسر شما هر روز با زبان به شما يادآوري نكند كه عاشق شماست و چه اندازه برايش مهم هستيد اما بايد از رفتارهاي او متوجه شويد چقدر برايش با ارزش هستيد.

وقتي شما اين طرز فكر را نسبت به همسرتان داشته باشيد، او نيز همين رويه را در پيش مي گيرد و متوجه مي شود شما تا چه اندازه به او اهميت مي دهيد.

هشتمين مهارت : پذيرش شناخت مجدد
ممكن است پس از مدت كوتاهي زندگي مشترك تصور كنيد كه همسر خود را خيلي خوب و بهتر از هر كسي مي شناسيد اما خبر بد اين است كه انسان ها در طول زندگي خود بارها عقايد و رفتار خود را تغيير مي دهند تا به كمال برسند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/16  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پس از تامين نيازهاي اوليه كودكان بسيار اهميت دارد تا آموزش مهارت زندگي صورت گيرد و مهارت هاي زندگي از اولويت هاي تربيتي مي باشند، يكي از مهم ترين وظايف والدين تربيت فرزندان مي باشد كودكاني كه امروزه در محيط امن خانواده و تحت مراقبت والدين شان هستند به زودي وارد اجتماع مي شوند و خانواده را تشكيل مي دهند.

در اين شرايط والدين الگوي فرزندان مي باشد و تمامي رفتار و كارهايشان در ذهن كودك ثبت مي شود و تاثير بسياري بر روي شخصيت فرد مي گذارد در اين شرايط والدين بايد با مهارت هاي زندگي و آموزش هاي لازم آشنا شوند تا بتوانند به كودكان تربيت صحيحي را آموزش دهند، تربيت كودكان بسيار مهم مي باشد و امري تخصصي و پيچيده مي باشد، بنابراين بهتر است در مواقع حساس از مشاوره كودك كمك بگيريد تا اطلاعات كافي را در اختيار شما قرار دهند.

آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان، يك كار ضروري
در آموزش مهارت ها، نقش مشاور متخصص به عنوان مكملي در كنار پدر و مادر مي باشد و انسان گاهي اوقات به خاطر مشكلات زندگي اش در شرايطي قرار مي گيرد كه احساس شكست و نااميدي مي كند و به همين دليل فكر مي كند كه سختي ها و مشكلات زندگي فراتر از آستانه تحمل او مي باشد و او نمي تواند از پس اين مشكلات برآيد.

در بسياري از اوقات به خاطر ارتباط با ديگران و رفتارهاي برخي از افراد دچار استيصال مي شوند و رفتارهاي عجولانه و شتاب زده اي نشان مي دهند تمامي اين مشكلاتي كه به وجود مي آيد به خاطر عدم اطلاعات و آگاهي آن ها و هم چنين ناپختگي و عدم آموزش مناسب مهارت هاي زندگي به كودكان مي باشد.

فرزندان هميشه در محيط خانواده باقي نمي مانند و دير يا زود وارد اجتماع شده و با مشكلات ريز و درشتي رو به رو مي شوند پس بايد همان ابتدا مهارت هاي زندگي به فرزندان آموزش داده شود تا در آينده زندگي بهتري را براي خودشان بسازند، هم چنين يك مشاور با تجربه مي تواند به شما كمك كند تا استعداد هاي كودك تان را كشف نماييد و بهتر با او ارتباط برقرار كنيد.

مهارت هاي زندگي و آموزش آن ها به كودكان
براي اين كه كودكان در آينده زندگي بهتري داشته باشند بايد روانشناسي كودك را در همه مراحل زندگي آن ها در نظر بگيريم، مهارت هاي زيادي وجود دارد كه بايد به كودكان آموزش داده شود كه در ادامه اين مقاله به توضيح برخي از آن ها مي پردازيم.

آموزش مهارت ارتباط و تعامل با ديگران به كودكان
بچه ها به زودي بزرگ مي شوند و وارد اجتماع شده و كار مي كنند، ازدواج مي كنند و با مسائل مختلفي رو به رو مي شوند آن ها در صورتي مي توانند به طور دقيق با مسائل و مشكلات كنار بيايند كه از قبل براي آن ها آماده شده باشند در صورتي كه كودك با خواهر و برادر و دوستانش تعامل داشته باشد در اين حالت به صورت تمريني و موثر خودش را براي مقابله و رويارويي با مشكلات آماده مي كند.

كودكان بايد بياموزند در عين اين كه به ديگران احترام مي گذارند و خودشان را كنترل مي كنند بايد حق ديگران را بگيرند و نظرشان را به راحتي بيان كنند، به طور مثال از كودكان بخواهيد يكديگر را نقاشي كنند و زماني كه يكديگر را ناراحت كردند و او را رنجاندند قسمتي از نقاشي را پاره كنند در اين حالت به آن ها مي فهمانيد كه رنجاندن ديگران چه تاثير بدي بر آن ها مي گذارد و كودك تاثير اين كار را به خوبي متوجه مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان ( 6 مهارت ضروري)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/26  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب